Graddis Fjellstue

Velkommen til oss!

Velkommen til oss på Graddis Fjellstue, midt i Nordlands beste turterreng med mange populære turstier året rundt. Graddis Fjellstue er Saltdals eldste turistbedrift med historie helt tilbake til 1867, da de første byggene på stedet ble reist.

Graddis Fjellstue er en fjellcamp med campingplass for campingvogner, bobiler, telt og hytter for overnatting. På fjellcampen har vi oppstillingsplasser til 50 campingvogner og bobiler, både for helårs campinggjester og deg som ønsker å oppleve naturen hos oss i tid. Du kan også bo i en av hyttene våre, annekset eller i en av bobilene.

Grillhuset midt på fjellcampen er et hyggelig samlingspunkt rundt bålet for både campinggjester og andre turister. De fleste helger har vi åpen kafé med bålkaffe og servering av hjemmelaget lokal mat. Grillhuset har plass til 40-50 personer og er et utmerket lokale for familiefeiringer, lag og foreninger, eller bedrifter på utflukter og blåturer.

Naturen er storslagen og inviterer til naturopplevelser, stillhet og ro. Midt blant fjell og ville vassdrag ligger Graddis Fjellstue perfekt til for korte og lengre turer, sommer som vinter.

Berit og Kjell Sture Myrvang, femte generasjon drivere av Graddis Fjellstue, vil ta godt imot deg.

Velkommen til oss!

Graddis Fjellstue er Saltdals eldste turistbedrift. 

Graddis Fjellstue har alltid vært et naturlig overnattingssted og utgangspunkt for handelen mellom Norge og Sverige. Første bebyggelse på stedet var allerede i 1867. Den første fjellstua ble bygget av Staten i 1872, mens den nåværende fjellstua ble påbegynt i 1947 og sto ferdig i 1951.

Helt siden starten har driften vært i samme familie. I dag drives stedet av Berit og Kjell Sture Myrvang, som er femte generasjon vertskap.

Sammen med datteren May-Astrid Linnea på 8 bor Berit og Kjell Sture i selve fjellstua. Et steinkast unna bor både foreldre og søsken. Alle trår til når det er nødvendig. Kjell Sture er oppvokst på stedet med bakgrunn som mekaniker og altmuligmann. Berit er opprinnelig fra Bodø og utdannet kokk.

Se og gjøre

Graddis Fjellstue ligger midt i storslagen og uberørt natur og er et naturlig utgangspunkt for populære turstier hele året. Fjellstuen ligger i nærheten av flere nasjonalparker; Junkerdal nasjonalpark og Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark.

Se visitsaltdal.no

På tur

Turterrenget er fantastisk og byr på store naturopplevelser. Her finner du korte og lengre turer som passer for alle, ung som gammel. For eksempel:

  • Junkerdalsur
  • Graddis-Lønsdal
  • Elvevandring
  • Skitur
  • Overnatting i hengekøye
  • Opplev gammelveien
Miljøfyrtårn

Det er viktig for oss å drive på en bærekraftig måte. Bærekraftig turisme handler for oss om å drive og utvikle Graddis Fjellstue slik at vi ikke belaster naturen unødvendig, samtidig som vi tar vare på området med den kulturelle arven til dette historiske stedet. Det vet vi at gjestene våre verdsetter.

Vinteren 2020 ble vi miljøfyrtårnsertifisert sammen med 6 andre reiselivsbedrifter i Saltdal kommune. Som miljøfyrtårnsertifisert reiselivsbedrift kan vi møte forventningene gjestene våre har til etikk, ansvarlighet, bærekraft og lønnsomhet. Dette til beste for gjestene våre i dag og i morgen.

Samarbeidspartner
Copyright ©2024 Graddis Fjellstue i samarbeid med Campcation.